Sezon i produkty sezonowe – Warsztaty

Sezon i produkty sezonowe – Warsztaty

Sezon i produkty sezonowe – czwartkowe warsztaty i pokazy kulinarne z Mistrzami Tradycyjnej i Nowoczesnej Kuchni Polskiej”

1. Czekacie na warsztaty i pokazy kulinarne Mistrzów Tradycyjnej i Nowoczesnej Kuchni Polskiej? Rozpoczynamy przedstawianie naszych najlepszych kucharzy z Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni I Cukierni.

Już w czwartek 24 maja od godziny 10.00 w Strefie pokazów kulinarnych, zapraszamy na pokaz “Pieczywo&Kuchnia Bankietowa”, którą poprowadzi Andrzej Wiesławski, Szef Kuchni La Lorraine Bakery Group.

Andrzej Wiesławski – absolwent łódzkiego Gastronomika, gdzie ukończył w 1991 r. Technikum z dyplomem Technika Żywienia. Od 1991 r. czynnie pracujący w kraju i za granica jako kucharz, oraz szef kuchni.
Przez dwie kadencje Członek Zarządu Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Regionu Ziemia Łódzka.
Blisko 10 lat pracował na stanowisku Regionalnego Doradcy Kulinarnego w Unilever Food Solutions, zdobywając prestiżowa nagrodę dla najlepszego zespołu sprzedażowego spośród wszystkich światowych oddziałów Unilever Food Solutions.
Od 2002 r pracuje w La Lorraine Polska w dziale Panescofood , wspierając swoją wiedzą i doświadczeniem zdobytym w kuchniach i na rynku gastronomicznym zespół sprzedażowy , a także sieci i dystrybutorów, organizując wiele prezentacji kulinarnych z Partnerami takimi jak : Unilever, Bonduelle, Orlemans, McCain oraz innymi lokalnymi Partnerami w biznesie gastronomicznym.
Kuchnia , gotowanie i tworzenie to nie tylko praca , ale także hobby i sposób na życie z którego czerpie energię. Pierwsze fascynacje kulinarne pochodziły od jego ojca- kucharza amatora, który do dziś niejednokrotnie potrafi go zaskoczyć. Drugim i nie mniej ważnym hobby to piłka nożna i jego ukochany klub ŁKS Łódź, któremu czynnie kibicuje na prawie każdym meczu.

2. Zapraszamy na warsztaty i pokazy kulinarne Mistrzów Tradycyjnej i Nowoczesnej Kuchni Polskiej, które poprowadzi Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni I Cukierni.

Już w czwartek 24 maja od godziny 10.00 w Strefie pokazów kulinarnych, zapraszamy na pokaz “Kiełki i nie tylko…”, który poprowadzi Dawid Feist.

👨‍🍳Przygodę z profesjonalną gastronomią rozpoczął w poznańskiej restauracji Cucina pod okiem Ernesta Jagodzińskiego w 2015 r. z którym tworzy projekt jego własnej restauracji o nazwie Autentyk – kuchnia i ludzie w Poznaniu. Dużym krokiem kucharza w rozwoju kariery zawodowej było przejście przez wszystkie sekcje kuchenne, zaczynając na kuchni zimnej, a kończąc na mięsach i sosach . Inspirację do gotowania czerpie z książek kucharskich oraz od najlepszych szefów kuchni. W pracy motywuje go możliwość rozwoju oraz poznawanie nowych smaków. Najbardziej lubi przyrządzać jedzenie swojej rodzinie, ale na targach Warsaw Food Expo 2018 wszyscy będziecie mogli skosztować jego dań. 

3. Kolejnym mistrzem, który poprowadzi warsztaty Kiełki i nie tylko…” jest  Łukasz Daszyński, absolwent Technikum Gastronomicznego im. Karola Libellta w Poznaniu. Zwycięzca konkursu kulinarnego „ Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2016 „ Zwycięzca konkursu kulinarnego „ Primerba Cup 2016 „ Odbył staż w restauracji Hisop uhonorowanej jedną gwiazdką michelin w Barcelonie. Brał udział w Kulinarnym Pucharze Polski 2017. Interesuje się kuchnia fusion, która polega na łączeniu tradycyjnych przepisów z różnych zakątków świata w taki sposób, by ostatecznie stworzyć ich nową wariację.  Uwielbia również kuchnię śródziemnomorską. Jego pasją są podróże, podczas których próbuje dań kuchni lokalnej. Cały czas jest na etapie poznawania różnych smaków, co sprawia kucharzowi wielką przyjemność.  Łukasza Daszyńskiego spotkacie już w czwartek 24 maja od godziny 10.00 w strefie pokazów kulinarnych.

2018-05-23T11:48:58+00:00 16/05/2018|