Pokaz Pieczywo&Kuchnia Bankietowa

Pokaz Pieczywo&Kuchnia Bankietowa

Zapraszamy  na warsztaty i pokazy kulinarne Mistrzów Tradycyjnej i Nowoczesnej Kuchni Polskiej? Rozpoczynamy przedstawianie naszych najlepszych kucharzy z Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni I Cukierni.

Już w czwartek 24 maja od godziny 10.00 w Strefie pokazów kulinarnych, zapraszamy na pokaz “Pieczywo&Kuchnia Bankietowa”, którą poprowadzi Andrzej Wiesławski, Szef Kuchni La Lorraine Bakery Group.

Andrzej Wiesławski
Absolwent łódzkiego Gastronomika, gdzie ukończył w 1991 r. Technikum z dyplomem Technika Żywienia. Od 1991 r .czynnie pracujący w kraju i za granica jako kucharz, oraz szef kuchni.
Przez dwie kadencje Członek Zarządu Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Regionu Ziemia Łódzka.
Blisko 10 lat pracował na stanowisku Regionalnego Doradcy Kulinarnego w Unilever Food Solutions, zdobywając prestiżowa nagrodę dla najlepszego zespołu sprzedażowego spośród wszystkich światowych oddziałów Unilever Food Solutions.
Od 2002 r pracuje w La Lorraine Polska w dziale Panescofood , wspierając swoją wiedzą i doświadczeniem zdobytym w kuchniach i na rynku gastronomicznym zespół sprzedażowy , a także sieci i dystrybutorów, organizując wiele prezentacji kulinarnych z Partnerami takimi jak : Unilever, Bonduelle, Orlemans, McCain oraz innymi lokalnymi Partnerami w biznesie gastronomicznym.
Kuchnia , gotowanie i tworzenie to nie tylko praca , ale także hobby i sposób na życie z którego czerpie energię. Pierwsze fascynacje kulinarne pochodziły od jego ojca- kucharza amatora, który do dziś niejednokrotnie potrafi go zaskoczyć.
Drugim i nie mniej ważnym hobby to piłka nożna i jego ukochany klub ŁKS Łódź, któremu czynnie kibicuje na prawie każdym meczu.

2018-05-15T12:06:02+00:00 15/05/2018|